Program na březen 2014

03.03.2014 16:16

Začátky vždy v 18:00.

pondělí 3. 3.
NERADA RUŠÍM
Dánsko 2012
Život není jednoduchý a už vůbec ne, když si vaše matka myslí, že jste se narodili díky technické chybě. Helene, je mladá, ale zmatená mladá žena, která by ráda zjistila, kdo je její pravý otec. Mohl by to být kdysi slavný režisér dnes už zchátralého divadla v Kodani? Díky sérii bizarních náhod a psovi své matky, v jehož stínu Helene žila celý život, se jí podaří dostat do blízkosti svého potenciálního otce. Hořká komedie o hledání svého místa v životě a ve společnosti všech stvoření včetně lidí.
Režie: Henrik Ruben Genz

pondělí 10. 3.
CALL GIRL
Švédsko 2012
Režisér se ve svém debutu  inspiroval politickým skandálem ze sedmdesátých let, kdy byl kromě jiných i ministr spravedlnosti obviněn ze sexu s nezletilou prostitutkou. Právě proto čelili filmaři obvinění rodiny tehdejšího premiéra Olofa Palmeho. Soud žalobu zamítl, ale Marcimain dílo přestříhal tak, aby nikdo nemohl být identifikován.
režie: Mikael Marcimain

pondělí 17. 3.
NEŘÍZENÉ STŘELY
Itálie 2010
Některá rodinná tajemství je lepší držet pod pokličkou. - Příběh rodiny, vlastnící továrnu na výrobu těstovin v oblasti Salento, a především příběh dvou bratrů, snažících se o to, aby je rodina v čele s otcem akceptovala takové, jací opravdu jsou. / jeden z bratrů je homosexuál/. Režisér volí hravý přístup, zároveň však kritizuje konvenční hodnoty provinčního jihu Itálie.
Režie: Ferzan Özpetek

pondělí 24. 3.
MARIE KROYER
Dánsko 2012
Na počátku 20. století je Marie provdána za jednoho z nejslavnějších dánských malířů, P. S. Kroyera. Společně patří mezi nejobdivovanější pár z celé země. Všichni velcí mužové té doby si přejí být zvěčněni právě Kroyerem. Marie je považována za nejkrásnější ženu Evropy. Společně se svou dcerou zažívají úžasné časy: večírky, šampaňské a luxus. Jenže to je jen naleštěná slupka. A pod ní je živoucí peklo. Kroyer totiž trpí maniodepresivní psychózou a syfilidou. Během okamžiku se může proměnit z veselé a pozitivní bytosti v navztekané šílené monstrum.
Režie: Bille August

pondělí 31. 3.
RIVALOVÉ
VB, Německo 2013
O sedmdesátých letech minulého století se mluví jako o zlaté éře Formule 1. Právě do tohoto období zasazuje Ron Howard svůj nový snímek Rivalové. Sleduje v něm skutečný příběh dvou brilantních řidičů a odvěkých rivalů Nikiho Laudy a Jamese Hunta, a to jak v jejich profesním, tak v osobním životě. Lauda se vzpamatovává z téměř smrtelné nehody a vrací se zpět do hry, aby si to s britským playboyem rozdal v honbě za titulem světového šampióna
režie: Ron Howard

Zpět